Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 9 maj 2018

Fårgård i Avesta drabbad av vargangrepp

Tio får dödades eller skadades så allvarligt att de behövde avlivas på en fårgård norr om Avesta.

 Får från Molstaberg utanför Södertälje som har angripits och dödats av vargar under attackerna nyligen.
Får från Molstaberg utanför Södertälje som har angripits och dödats av vargar under attackerna nyligen. FOTO: Maria Törner

Angreppet skedde på tisdagsmorgonen, där en varg syntes nära hagen på förmiddagen. Därefter har länsstyrelsen bekräftat att fåren blivit angripna av varg, skriver Svensk Jakt. Ett får var så svårt skadat att det avlivades, medan nio dödades. Ett får var oskadat. Samma gård drabbade i fjol, då 20 får dödades av vargar.

LÄS OCKSÅ: Efter beslutet – Molstaberg lägger ned

Att det är varg bakom angreppen på fåren bekräftas av länsstyrelsen, men om det är vargar från det närliggande Gåsmyrenreviret eller vandringsvarg är inte klarlagt.

Ett dygn efter fårsläpp

Angreppet skedde bara ett dygn efter att fårägaren hade släppt ut djuren på bete. Liksom vid de senaste vargattackerna på Molstaberg ansökte lantbrukaren om skyddsjakt, men det avslogs. Under onsdagen meddelade gården att man avser att lägga ned fårverksamheten, eftersom det inte går att bedriva den vidare under nuvarande omständigheter.

LÄS OCKSÅ: Beslutet är en dolk i ryggen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen