Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 18 januari 2018

Fårjagande leopard fast i fälla

En fårbonde i Cornwall som under en vecka fått flera får dödade gillrade en rävfälla för att fånga rovdjuret. Då fick han en oväntad överraskning.

 Leoparden fångades efter att ha fällt flera får.
Leoparden fångades efter att ha fällt flera får. FOTO: Mostphotos

En bonde i Cornwall, i västra England, som under en vecka strax efter jul fått ett antal av sina får dödade lade ut rävfällor. Döm om hans förvåning när det plötsligt satt en leopard i rävfällan. Det skriver Farmers Weekly.

Leoparden, som var ett sällskapsdjur, hade rymt från sin inhägnad efter en översvämning.

Trots grannarnas oro menar de lokala myndigheterna att leopardens ägare har rätt tillstånd för att få ha farliga djur och att han har vidtagit säkerhetsåtgärder för att förhindra att något liknande händer igen.

”En fullständig granskning av platsen och tillstånd har gjorts och omständigheterna kring flykten undersöktes. Händelsen inträffade på grund av ett oväntat svårt skyfall som orsakade en översvämning i ett område som inte brukar bli översvämmat”, sa en talesman.

Enligt Farmers Weekly var lokala bönder irriterade för att de inte fått information om att en leopard var lös, trots att myndigheterna varnade husägare i närheten. De menade dock att trots händelsen är det inte leoparder som utgör det största hotet mot boskap, utan hundar.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen