Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 juli 2019

Federley och Holmgren till jordbruksutskottet

Fredrick Federley (C) har åter blivit invald som suppleant i EU:s jordbruksutskott. Med sig får han också nytillskottet Pär Holmgren (Mp) som också blir suppleant i utskottet från och med denna mandatperiod.

 Fredrick Federley (C), fortsätter att bedriva arbete i EU:s jordbruksutskott.
Bild 1/2 Fredrick Federley (C), fortsätter att bedriva arbete i EU:s jordbruksutskott. FOTO: Centerpartiet
 Pär Holmgren (MP) blir ny suppleant i EUs jordbruksutskott.
Bild 2/2 Pär Holmgren (MP) blir ny suppleant i EUs jordbruksutskott. FOTO: STOKSTAD VILHELM/Aftonbladet/TT

Pär Holmgren (Mp) och Fredrick Federley (C) tar plats som suppleanter i EU:s jordbruksutskott.

Förutom att Fredrick Federley har tilldelats en suppleantplats i EU:s jordbruksutskott är han även ordinarie ledamot i miljöutskottet och vice ordförande i EU-parlamentets liberala partigrupp Renew Europe.

Centerpartisten Fredrick Federley fortsätter att strida för de frågor som ligger honom närmast om hjärtat.

Prioriterar Cap

I jordbruksutskottet vet han vad han tänker prioritera.

– Det absolut viktigaste nu är att få till en bra lösning på den nya jordbrukspolitiken i EU, den så kallade ”Capen” (grunden för EU:s gemensamma jordbrukspolitik, Common Agricultural Policy, CAP, reds anm.). Men sedan gäller det också se till så att den svenska landsbygden får rätt stöd, att vi fortsätter att stå upp för bättre djurskydd och arbetar för en bättre konkurrenskraft i jordbrukssektorn, säger Fredrick Federley.

Varför byter du din ordinarie plats i industriutskottet mot miljöutskottet?

– I grund och botten handlar det om att miljöutskottet har tagit över de flesta tyngre lagstiftningarna från industriutskottet. En av de viktigaste frågorna som jag drev under valet var att höja EU:s ambitioner i klimatpolitiken och det hoppas jag kunna göra nu.

Lågt intresse

Ny för i år i EU:s jordbruksutskott är Pär Holmgren (MP). Men utöver Federley och Holmgren finns inga fler svenskar representerade.

– Vi kommer bara vara två svenska politiker i EU-parlamentets jordbruksutskott. Det är väldigt beklagligt att intresset är så lågt. Landsbygden och jordbruket måste tas på större allvar av svenska politiker, säger Fredrick Federley.

Land Lantbruk söker Pär Holmgren för en kommentar angående hans nya uppdrag.

LÄS MER: Holmgren om lantbruksfrågorna inför EU-valetLÄS MER: Federley om lantbruksfrågorna inför EU-valet

Relaterade artiklar

Till toppen