Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 9 maj 2019

Fick p-böter för traktorn - som stod 11 mil därifrån

Kent Eriksson, 71, i Edsvära fick till sin förvåning en påminnelse om parkeringsböter i posten.

Hans traktor skulle ha varit parkerad i centrala Göteborg - 11 mil från hans gård där den stått hela tiden.

 Enligt parkeringsbolaget hade Kent Erikssons traktor stått felparkerad vid Stora teatern på Avenyn i Göteborg.
Enligt parkeringsbolaget hade Kent Erikssons traktor stått felparkerad vid Stora teatern på Avenyn i Göteborg. FOTO: Privat

Döm om Kent Erikssons förvåning när han öppnade posten och fann en påminnelse om parkeringsböter på 600 kronor. Hans traktor, som han använder på sin gård i Edsvära utanför Vara, skulle enligt boten ha varit parkerad utanför Stora teatern i Göteborg.

– Jag förstod rätt snart att nåt blivit fel, men man blir ändå lite uppskärrad i och med att det är en parkeringsbot. Men sen när det visade sig att det var traktorn, då såg det lite konstigt ut. Jag har ju varit i Vara med traktorn, men inte längre än så, säger Kent Eriksson.

Flera fel på boten

Enligt boten skulle hans traktor den 2 april stått vid Kungsportsavenyn – mitt i centrala Göteborg. Från Edsvära till Göteborg är det 11 mil, om man åker motorvägen. Skulle Kent Eriksson kört traktor på småvägar handlar det om en ännu längre sträcka. Dessutom använde han traktorn under vårbruket den dagen.

– Men det var ju inte det enda som var fel. Det stod att det var en John Deere Sprintfire, men när jag googlade på det visade det sig att det är en snöskoter. Den som lappade borde ju ha sett vad det är för fordon och fattat att det var fel.

Ärendet ska skrivas av

Nu har han fått besked av polismyndigheten att parkeringsvakten fyllt i fel registreringsnummer och att ärendet ska skrivas av. Men det skedde inte i brådrasket, berättar Kent Eriksson.

– Jag ringde massa telefonnummer, och då sa de bara att jag skulle betala in summan, och om det blivit fel skulle jag få pengarna tillbaka. Men jag har en bekant som också fått en felaktig bot, och han fick vänta i ett år på att få sina pengar.

Glad att det är över

Kent Eriksson tar ändå saken med jämnmod, trots att han lagt ner ett par-tre timmar på att ringa runt och försöka få rätt i sin sak.

– Det är ju roligt ändå när det händer nåt, och att det går att lösa så pass lätt.

LÄS MER: Polisen: Vinodlare körde sin traktor i 150

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen