Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 18 april 2019

Filmerna med lantbrukstema att se i påsk

För dig som behöver pusta ut mellan påskpyntshets och godistryckande bjuder vi på lite förslag på avkoppling. Här hittar du förslag på dokumentärer, serier och filmer med lantbrukstema, som vi hoppas ska falla dig i smaken!

FOTO: Pixabay

Vetenskapsfavoriter – Genmanipulerade växter

De flesta miljöorganisationer tar starkt avstånd från genförändrade grödor, GMO. Men det finns forskare och bönder som anser att det kan vara mer miljövänligt att odla genförändrat.

Här hittar du programmet på SVT Play: Genmanipulerade växter

FOTO: Mostphotos

Gårdarna vid havet

Fårös sista mjölkgård har lagt ned. Här får vi följa två kvinnliga lantbrukare på Gotland och Fårö. Dokumentären skildrar en tid som nu är förbi genom nedslag i två personers gårdsliv. Liv som byggts upp på helt olika premisser. 

Se dokumentären i Öppet arkiv:Gårdarna vid havet

FOTO: Pixabay

Harvest moon

En bortskämd kvinna från storstaden måste anpassa sig till livet på en pumpaodling. Där upptäcker hon nyckeln till framgång och romantik. 

Har du ett Netflixkonto kan du se filmen här:Harvest moon

FOTO: Ann Lindén

Stormen Gudrun

Dagarna då stormen Gudrun drog in över Sverige skakade såväl skogsägare som resten av svenska folket. Här hittar du nyhetsklippen från de dagar då 37 miljoner kubikmeter skog föll runtom i landet. 

Se inslaget från 2005 i Öppet arkiv:Stormen Gudrun

FOTO: Tomma tunnor

Kalles och Britas sex liv

Vad händer när ett storstadsvant tv-par längtar efter ett liv med mindre stress och arbete och mer tid för varandra? Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström testar livet på en hästransch i Vemdalen. De lär sig rida, fösa kor och kasta lasso. 

Här hittar du programmet på SVT Play:Kalles och Britas sex liv – Cowboyliv i Vemdalen

FOTO: SoundHabits Studios/SVT

Rymdrekryterna

Kan man odla på mars? Rymdrekryterna provar en ny miljö – och den skiljer sig ju lite från den på jorden…

Rymdrekryterna hittar du på SVT Play:Odla en trädgård

FOTO: Pixabay

Köttätare

Naturvårdaren, jägaren och författaren Steven Rinella reser till världens vackraste platser. Där jagar han vilt och lagar middag på bytet. 

Har du ett Netflixkonto kan du se serien här:Köttätare

FOTO: Magnus Liam Karlsson/SVT

Fråga veterinären

Hur påverkar ryttaren hästens rörelser och vad gör man för att undvika att hästen får mugg? Svaren får du i Fråga veterinären med Sofia Rågenklint. 

Hästavsnittet finns på SVT Play:Fråga veterinären

FOTO: Max Tellving/SVT

Trädgårdstider

Ett gäng sugna på grönska med Pernilla Månsson Colt i spetsen tar sig an en gammal trädgård för att förvandla den till ett prunkande paradis. I avsnitt fem är det trädgårdens skogsparti som får en makeover. Dessutom undersöks gårdens spännande historia. 

Programmet hittar du på SVT Play:Trädgårdstider

FOTO: British release poster

God’s own country

Den frustrerade unga jordbrukaren Johnny Saxby möter en rumänsk säsongsarbetare. Det blir ett möte som förändrar honom för alltid. 

Filmen kan streamas på SF Anytime:God’s own country

FOTO: Release poster

The Harvesting

En ung familj reser från staden för att tillbringa sommaren i Amish Country för att komma undan sina äktenskapsproblem. Men de fördes till landet av en anledning och nu gäller det att bryta sig fria innan det demoniska medvetandet slukar dem.

Filmen kan streamas på SF Anytime:The Harvesting

FOTO: SVT

Fixa bröllopet

Vad händer när barnen tar makten över föräldrarnas bröllop och bestämmer allt från tema till mat? Ja, när Ellen tar över så blir det ett fullskaligt hästbröllop – trots att mamma är livrädd för hästar! 

Se det Emmyprisade programmet på SVT Play:Fixa Bröllopet

LÄS MER: Falköpings Mejeri gör dejtingserie – i mjölkbilLÄS MER: Premiär för filmen ”Korparna”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen