Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 oktober

Finländsk miljardsatsning på kyckling

Den finländska livsmedelskoncernen Atria investerar motsvarande 1,4 miljarder svenska kronor i ett nytt projekt för att öka produktionen av kyckling.

 Atrias storsatsning på kycklingproduktion i Finland blir en av de största enskilda investeringarna i företagets historia.
Atrias storsatsning på kycklingproduktion i Finland blir en av de största enskilda investeringarna i företagets historia. FOTO: Istock

Den finländska kycklingkonsumtionen ökar stadigt och därför ska Atria bland annat renovera och uppgradera sina produktionslinjer. Samtidigt planerar man att bygga nya produktionsfastigheter vid anläggningen i Nurmo.

”Stark tro på finsk matproduktion”

– Vi kommer att starta projektet baserat på preliminära studier. Om allt sedan implementeras innebär det att det här blir en av de största enskilda investeringarna i Atrias historia. Vi har en stark tro på finsk matproduktion och på att den finska köttproduktionen kommer att lyckas internationellt, så länge modet finns för att investera i den, säger Juha Gröhn, VD på Atria, i ett pressmeddelande.

Projektet väntas vara klart tidigast i slutet av 2024.

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen