Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 oktober 2019

Finländsk miljardsatsning på kyckling

Den finländska livsmedelskoncernen Atria investerar motsvarande 1,4 miljarder svenska kronor i ett nytt projekt för att öka produktionen av kyckling.

 Atrias storsatsning på kycklingproduktion i Finland blir en av de största enskilda investeringarna i företagets historia.
Atrias storsatsning på kycklingproduktion i Finland blir en av de största enskilda investeringarna i företagets historia. FOTO: Istock

Den finländska kycklingkonsumtionen ökar stadigt och därför ska Atria bland annat renovera och uppgradera sina produktionslinjer. Samtidigt planerar man att bygga nya produktionsfastigheter vid anläggningen i Nurmo.

”Stark tro på finsk matproduktion”

– Vi kommer att starta projektet baserat på preliminära studier. Om allt sedan implementeras innebär det att det här blir en av de största enskilda investeringarna i Atrias historia. Vi har en stark tro på finsk matproduktion och på att den finska köttproduktionen kommer att lyckas internationellt, så länge modet finns för att investera i den, säger Juha Gröhn, VD på Atria, i ett pressmeddelande.

Projektet väntas vara klart tidigast i slutet av 2024.

Relaterade artiklar

Till toppen