Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 12 september 2014

Finskt lag vann Vetemästaren

Med en skörd på 15 218 kilo per hektar vann ett finskt lag en övertygande seger i odlingstävlingen Vetemästaren som tidningen Lantmannen arrangerar.

Erik Perklén och Staffan Björkell, lantbrukare från södra Finland, vann tillsammans med Fredrik Bodin, växtodlingssäljare på Lantmännen i Skåne, tävlingen Vetemästaren som arrangeras av Lantmannen.
Erik Perklén och Staffan Björkell, lantbrukare från södra Finland, vann tillsammans med Fredrik Bodin, växtodlingssäljare på Lantmännen i Skåne, tävlingen Vetemästaren som arrangeras av Lantmannen. FOTO: Anders Fällman

Laget består av Erik Perklén och Staffan Björkell, lantbrukare från södra Finland, samt Fredrik Bodin, växtodlingssäljare på Lantmännen i Skåne. Både Staffan och Erik har praktiserat på lantbruk i Sverige och det var då de lärde känna Fredrik.

– Visst tyckte vi att våra odlingsrutor såg vassa ut, men vi vågade aldrig tro att det skulle räcka till seger, säger en glad Erik Perklén.

Team Finland vann med 791 kilos marginal före Erik Bengtsson, Karlfälts gård i Ystad. Trea blev laget Lantmännens koncernstyrelse, som tävlade med Björn Wallin, Hånsta gård i Uppsala, som kapten.

Hör Anders Fällman, reporter på tidningen Lantmannen och tävlingsgeneral för Vetemästaren, berätta om vinnarna i nya avsnittet av Lantbrukspodden (avsnitt 27).

Relaterade artiklar

Till toppen