Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 7 november 2018

Fjäderfän räddade från brand

En kraftig brand utbröt under natten till onsdag på en gård i närheten av Hallsberg. Räddningstjänsten lyckades dock hindra spridning av branden och se till att kycklingar i en närliggande byggnad räddades.

 Ett 30-tal fjäderfän räddades från brand under natten till onsdag.
Ett 30-tal fjäderfän räddades från brand under natten till onsdag. FOTO: Mostphotos

Det var strax efter klockan 3 under natten till onsdag som räddningstjänsten vid Nerikes Brandkår mottog larmet om att det brann i ett växthus och i ett garage i Haddebo söder om Hallsberg.

När räddningstjänsten var på plats var de två byggnaderna övertända.

– Vi lyckades stoppa branden så den inte spred sig till närliggande byggnader. Bara 25 meter därifrån fanns nämligen bostäder, säger Tobias Frohm, inre befäl på Nerikes Brandkår till SVT Nyheter Örebro.

Man lyckades även se till att branden inte spreds till en närliggande byggnad med hönor. Enligt Sveriges Radio Örebro rör det sig om ett 30-tal hönor och kycklingar som räddats.

Under morgonen fanns fortfarande styrkor från räddningstjänsten på plats men branden var under kontroll. Polisen misstänker inget brott.

LÄS MER: Hönseriägaren: ”Det är rörande hur folk engagerar sig”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen