Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 24 oktober 2018

Fjellner (M) lämnar EU-parlamentet

Christofer Fjellner (M) blir nästa i raden av svenska EU-parlamentsledamöter att inte kandidera för omval.

– 15 år är en lång tid. Det är dags för andra att ta över, säger Fjellner till TT.

 EU-parlamentsledamoten Christofer Fjellner (M) kommer inte att kandidera på nytt i valet i vår.
EU-parlamentsledamoten Christofer Fjellner (M) kommer inte att kandidera på nytt i valet i vår. FOTO: Anna Karolina Eriksson/TT

Liksom partikamraten Gunnar Hökmark samt kollegor som Marita Ulvskog (S), Olle Ludvigsson (S) och Jasenko Selimovic (L) väljer Fjellner att flytta hem i stället för att satsa på ännu en femårsperiod i parlamentet vid EU-valet den 23–26 maj.

Fjellner valdes in som 27-åring 2004 och har framför allt jobbat med handels- och miljöfrågor. Han har bland annat varit suppleant i EU-utskottet för Miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet. Beslutet att flytta hem var inte enkelt.

– Jag tror att man ska vara försiktig med att göra något i mer än 15 år. Å andra sidan känns det just nu som om det händer väldigt mycket i EU som är avgörande för Sveriges och Europas framtid och behovet av kunniga och drivna svenska röster i Europa är större än på väldigt länge, säger Fjellner.

Vad han ska göra nu är oklart – men han lämnar inte politiken.

– Jag hoppas att ett väl utfört arbete leder till nya spännande utmaningar, vad de än må vara, säger M-ledamoten.

Vilka Moderaterna tänker föra fram som huvudkandidater i vårens val ska meddelas vid en presskonferens i Stockholm klockan 13 i dag.

LÄS MER: Miljöpartiet får mothugg om ekologisk odlingLÄS MER: ”Skatt på ”fulkött” inget annat än plakatpolitik”

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen