Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 mars 2019

Förvildade kor har tagit över by i Alvesta

Kor, kvigor och tjurar som rymt från sin ägare i en by i Alvesta kommun ställer till det för byborna, som nu har tröttnat.

 Korna på bilden är inte de som nämns i artikeln.
Korna på bilden är inte de som nämns i artikeln. FOTO: Stina Stjernkvist/TT

Ett 20-tal kor, kvigor och tjurar i en liten by i Alvesta kommun har rymt från sina hagar och vandrar förvildade runt i samhället, rapporterar SVT Nyheter Småland.

”Vi har tröttnat”

– Det är skit. Vi har haft problem med de här korna i flera år och har tröttnat nu, säger en av ortsborna till SVT Nyheter Småland.

Fara på vägarna

Förutom att korna riskerar att lida brist på mat och vatten så kan de utgöra en fara för allmänheten eftersom de rör sig ute på bilvägarna, uppger länsstyrelsen för SVT.

Får inte tag på ägaren

Ärendet ligger sedan flera månader tillbaka hos länsstyrelsen som inte lyckats få tag i djurägaren. Saken har därför dragit ut på tiden – och korna fortsätter att vandra omkring i byn.

”Är förvildade”

– I förrgår stod de plötsligt på gårdsplanen igen. De är förvildade och sticker så fort en människa närmar sig. Jag har kontaktat polisen men ingenting händer, säger en ortsbo till SVT.

LÄS MER: 30 kvigor är ännu på rymmenKon skrämdes av hund – borta i veckorPolsk ko flydde slakten – till egen öde öFinsk kalv rymde och simmade till Sverige

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen