Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 19 oktober 2017

Franska bönder hotar att ta glyfosatfrågan till domstol

Franska lantbrukare hotar att ta till juridiska medel om EU-kommissionen inte beslutar om ett förlängt godkännande av växtskyddsmedlet glyfosat.

FOTO: Mostphoto

Det franska förbundet för spannmålsproducenter, OGP, uppmanar EU:s hälsokommissionär Vytenis Andriukaitis i ett öppet brev att förlänga godkännandet av växtskyddsmedlet glyfosat. Det rapporterar tidningen Farmers weekly.

Organisationen meddelar även att de kommer att ta frågan vidare till EU-domstolen om EU-kommissionen inte förlänger godkännandet, eftersom de då kommer att orsaka skada för lantbrukarnas verksamhet.

Den franska regeringen ser ut att rösta emot en förlängning på ytterligare tio år som EU-kommissionen föreslagit. Det har genererat starka reaktioner bland franska lantbrukare eftersom det innebär kraftigt ökade produktionskostnader och behov av alternativa odlingsmetoder.

Bland annat har våldsamma protester skett i Paris då upprörda lantbrukare drabbade samma med polis på Champs-Elysées.

Läs också: Nej-sidan växer sig starkare inför EU-beslutet om glyfosatLäs mer: Snart dags att besluta om glyfosat

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen