Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 16 juli

Franska bönder tar chansen att synas i sportsändningarna

Cykelloppet Tour de France pågår just nu och som vanligt tar franska bönder chansen att synas i sportsändningarna.

 Det tar bara några sekunder för cyklisterna att svischa förbi, så det gäller att göra något stort som tv-producenterna tycker är värt att visa i bild.
Det tar bara några sekunder för cyklisterna att svischa förbi, så det gäller att göra något stort som tv-producenterna tycker är värt att visa i bild.

Världens största cykellopp är också världens största konstutställning: längst, störst, med flest besökare och störst verk.

Cyklisterna kör 350 mil genom den franska landsbygden och allt TV-sänds, ofta med helikopterbilder. Det ger franska bönder en chans att visa upp sig för miljontals åskådare.

Ofta ett budskap

En del radar upp rundbalar i form av en cykel, andra plöjer mönster och vissa börjar långt innan loppet med att så grödor i olika färger.

Ofta följer något budskap med om att skydda jakt, fiske eller landsbygden med på en stor skylt.

Cyklisterna tar inte många sekunder på sig att svischa förbi, så det gäller att göra något stort som tv-producenterna tycker är värt att visa. Ju större desto bättre.

Loppet pågår till 28 juli.

LÄS MER: Bonde avbildade Greta Thunberg i majsfältLÄS MER: Lantbrukaren som skapar fred på jorden

Relaterade artiklar

Till toppen