Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 7 juni 2019

Fredrik Kilberg blev Land Lantbruks vinnare

Fredrik Kilberg svarade rätt på de tre frågorna och vann Land Lantbruks tävling om ett presentkort på 10 000 kronor. Planen är att pengarna ska gå till att rusta upp en traktor av äldre modell som funnits i familjens ägo sedan början av 90-talet.

 Med hjälp av prispengarna planerar Fredrik Kilberg att rusta upp familjens Valmet-604 från 90-talet och använda den inom sitt hobbyskogsbruk.
Med hjälp av prispengarna planerar Fredrik Kilberg att rusta upp familjens Valmet-604 från 90-talet och använda den inom sitt hobbyskogsbruk. FOTO: Privat

Fredrik Kilberg blev väldigt förvånad när han fick beskedet att han var tävlingens lycklige vinnare. Han hittade tävlingen av en slump på Land Lantbruks hemsida och det var stundens invigelse som fick honom att delta.

– Jag har nog inte hunnit smälta det än. Men det är väldigt roligt! säger han när Land Lantbruks reporter ringer upp.

Har hobbyskogsbruk tillsammans med brodern

Fredrik Kilberg, som bor i Värmlands Nysäter utanför Säffle, arbetar inom plåtindustrin och har även en skogsfastighet där han tillsammans med sin bror bedriver ett hobbyskogsbruk. Nu är planen att familjens traktor, en Valmet-604, ska vara upprustad till vintern, då en hel del arbete i skogen drar i gång. Det är bland annat en framaxel som behöver åtgärdas.

– Min familj använde den tidigare inom skogsbruket, men den har länge bara stått som reservtraktor efter att min pappa köpte en ny traktor, berättar han.

Kanske börjar i sommar

Han kanske startar renoveringsprojektet i sommar, men har inte kommit så långt i planeringen ännu.

– Jag måste som sagt smälta detta, så jag får se när jag påbörjar projektet och vad pengarna räcker till.

Relaterade artiklar

Till toppen