Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 december 2016

Fristad för ryska kossor

Lily Gazizulina tar hand om kor som ingen längre vill ha. Det har placerat henne på tv-kanalen BBC:s lista över 100 betydelsefulla och inspirerande kvinnor från hela världen, 2016.

FOTO: Mostphotos

Ryskan Lily Gazizulina låter uttjänta kor leva ut sina sista dagar i, vad hon kallar, en fristad. På sin gård i Kazan, Ryssland, tar hon hand om kor som annars hade gått till slakt. I dag har hon 24 kor och innan jul räknar hon med att ha två till.

"Får leva i lugn och ro"

– När korna är gamla tror folk att de inte längre är till någon nytta och skickar dem till slakt. Hos oss får de leva sina liv i lugn och ro med ett varmt stall, bra foder och betestillgång, säger hon i en tv-intervju med BBC.

I Ryssland är djurs rättigheter och djurvälfärd inte allmänt vedertaget, men Lily Gazizulina är en Hare Krishna och anser att allt liv är värdefullt.

Hoppas kunna utöka

Hennes grannar förstår sig dock inte på idén och vissa är direkt misstänksamma till verksamheten.

– Jag tycker att det är slöseri med både energi och pengar. Det är nått lurt med det här, säger en granne till BBC.

Lily Gazizulina finansierar sin verksamhet genom så kallad crowdfunding via sociala medier och hoppas att snart kunna expandera.

Se filmen HÄR.

Relaterade artiklar

Till toppen