Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 30 april 2019

Furab och MLB går från konkurrens till samarbete

SKARA

De västsvenska företagen Furab och MLB Service Inomgård med försäljning och service till mjölk- och nötköttsgårdar ingår partnerskap för att bli en mer komplett leverantör.

 Furab AB i Skara och MLB Service Inomgård AB i Lidköping ingår samarbete för försäljning och service till mjölkbönder i framför allt Västra Götalands län. Mikael Svensson driver MLB och Marcus Furusköld är VD för Furab.
Furab AB i Skara och MLB Service Inomgård AB i Lidköping ingår samarbete för försäljning och service till mjölkbönder i framför allt Västra Götalands län. Mikael Svensson driver MLB och Marcus Furusköld är VD för Furab. FOTO: Göran Berglund

Från att ha konkurrerat om samma kunder slår Furab och MLB Service Inomgård sina påsar ihop. Det tog bara en knapp månad från första kontakten innan Marcus Furusköld och Mikael Svensson var klara med avtalet.

Furabs fokus är lagringssilor med volym upp till 180 kubikmeter samt skruvtransportörer och foderberedningsprogram. MLB sysslar som namnet antyder med montage, service, reparationer och försäljning av förnödenheter till mjölk- och nötköttsbönder.

Ett brett erbjudande

– Vi kommer att kunna erbjuda kunderna ett brett sortiment från ett och samma ställe. Jag bedömer att vi blir oerhört starka på framför allt den västsvenska marknaden, säger Marcus Furusköld, VD för Furab.

Bakgrunden till samarbetet är att Furab hade ett starkt fjolår med rekordförsäljning av silor samtidigt som MLB nu får en mer lokal samarbetspartner än tidigare.

 Furab AB i Skara är familjeföretag i tredje generationen med tillverkning, försäljning och montage av skruvtransportörer och lagringssilor med volym upp till 180 kubikmeter. Furab har egen tillverkning av silor i glasfiber.
Furab AB i Skara är familjeföretag i tredje generationen med tillverkning, försäljning och montage av skruvtransportörer och lagringssilor med volym upp till 180 kubikmeter. Furab har egen tillverkning av silor i glasfiber. FOTO: Göran Berglund

Tar över allt montage

– Det har varit körigt i perioder och vi har löst det genom att ta in tillfälliga F-skattare. Nu kommer MLB att ta över alla våra montage på mjölk- och nötgårdar medan våra anställda fokuserar på annat, säger Marcus Furusköld.

Alla offerter kommer att gå genom Mikael Svensson på MLB och det är också han som kommer att stå för all försäljning mot mjölk- och nötföretagarna i Västra Götalands län.

Kvar som separata bolag

– Men när det gäller montage kommer vi att göra jobb även på andra håll i landet där Furab har kunder, säger Mikael Svensson.

Samarbetet regleras genom avtal och företagen kvarstår som separata bolag. MLB utgår även fortsättningsvis från Lidköping medan Furab ligger kvar med produktion och lager i Skara.

LÄS MER: Danskt fodersystem tar sats i Sverige

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen