Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 22 maj

Fyra LRF-profiler fick guldnålen

Fyra välkända profiler tilldelades LRFs högsta förtjänsttecken Guldnålen vid riksförbundsstämman.

 Anders Källström.
Anders Källström. FOTO: URBAN BRADHE

Anders Källström var en av dem som förärades LRFs guldnål i samband med att han på riksförbundsstämman satte punkt för sina tio år som LRFs ordförande.

Hämtat ur motiveringen:

”Anders Källström har under tio år bestämt riktning för LRF på ett mycket passionerat och engagerat sätt… han har gjort stor skillnad i att stärka LRFs roll som företrädare för det gröna näringslivet, genom inte minst skapandet av branschavdelningarna. ”

Stabilt LRF

– Du har lämnat ett stabilare LRF efter dig, sa Palle Borgström bland annat till en märkbart rörd Anders Källström.

– Jag är tacksam över att jag har fått varit del av något som jag är stolt över att lämna bakom mig, sa Anders Källström och kämpade mot gråten.

 Åke Hantoft.
Åke Hantoft. FOTO: URBAN BRADHE

Åke Hantoft

Åke Hantoft tilldelas LRFs guldnål för ett långt och engagerat arbete som styrelseledamot i Arla, Svensk Mjölk och LRF bakom sig.

 Tomas Lundgren.
Tomas Lundgren. FOTO: URBAN BRADHE

Tomas Lundgren

Tomas Lundgren tilldelas LRFs guldnål för att som ordförande i Gefleortens mejeriförening ha arbetat helhjärtat med mjölkbönder i sitt område och utvecklat deras mejeri.

 Marianne Andersson.
Marianne Andersson. FOTO: URBAN BRADHE

Marianne Andersson

Marianne Andersson tilldelas LRFs guldnål för det arbeta hon gjort för LRFs medlemmar under lång tid som bland annat ordförande i LRF Skånes styrelse.

Mats Blomberg får guldnål på Södras stämma

Ytterligare en LRF-profil, Mats Blomberg på Södra Skogsägarna, kommer att tilldelas LRFs Guldnål på Södras stämma 23 maj. Mats Blomberg har under 19 år arbetat på Södra med näringspolitik och en rad andra branschfrågor.

Relaterade artiklar

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen