Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 26 april 2018

Gårdsanställd tog traktor på fyllefärd

En anställd vid en gård tog en traktor med tillhörande kultivator ut på vägen. Mannen var kraftigt berusad och orsakade olyckor och tillbud innan han kunde gripas.

FOTO: Istock

Föraren körde ut på vägen med traktorn med kultivatorn påhängd, under tisdag eftermiddag, utanför Kalmar. Först träffade traktorföraren en lastbil från sidan, men chaffören av lastbilen kunde väja och hålla bilen kvar på vägen.

Väjde ned i diket

Därefter hamnade traktorföraren i fel körfält, varvid en personbil med en mamma med sina barn tvingades köra i diket för att inte råka ut för en krock.

– I bilen färdades en kvinna och ett barn. Kvinnan drabbades av höft- och ryggskador men barnet klarade sig oskadd, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, till Nyheter24 Kalmar.

Körde från platsen

Efteråt körde traktorföraren från platsen, men kunde omhändertas av polis. Mannen var kraftigt berusad och misstänks nu för grovt rattfylleri, grov olovlig körning, vållande till kroppsskada, smitning och olovligt förfogande. Mannen ska enligt polisen arbeta på en gård och utan tillåtelse från ägaren ha tagit ekipaget ut på vägen, därav brottsrubriceringen olovligt förfogande.

LÄS OCKSÅ: Hämtade halmbal rattfull – får dryga böter

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen