Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 1 februari 2019

Gårdsfisk har chans på en halv miljon

Företaget Gårdsfisk med landbaserad fiskproduktion i Skåne kan vinna 500 000 kronor i Swedbanks entreprenörstävling rivstart som avgörs nästa vecka.

 Johan Ljungquist, VD för Gårdsfisk.
Johan Ljungquist, VD för Gårdsfisk. FOTO: RICKARD NILSSON

Det är Gårdsfisks VD och grundare, Johan Ljungquist, som tillsammans med nio andra entreprenörer i landet har tagit sig till final i bankens tävling.

Både företag och samhälle

Den genomförs för andra året i följd och belönar idéer som, enligt Swedbank, har både affärspotential och en vilja att bidra till ett bättre samhälle.

Gårdsfisk föder upp olika sötvattensfiskar både på den egna gården utanför Kristianstad och genom kontrakterade fiskuppfödare. Produktionen sker i ett integrerat lant- och vattenbruk som utgör en ny näring på landsbygden.

Skira Handel finalist

Även Skira Handel, det startupbolag som LRF Media är delägare i, är en av 10 finalister i entreprenörstävlingen Swedbank Rivstart och har chansen att vinna en halv miljon kronor.

2,5 miljoner i potten

Finalen äger rum den 7 februari. Totalt ska 2,5 miljoner kronor fördelas mellan de tio finalisterna. Vinnaren kammar hem 500 000 kronor, tvåan belönas med 350 000 kronor och trean med 250 000 kronor. Finalisterna får också ett anpassat affärsutvecklingsprogram och är garanterade minst 200 000 kronor.

I juryn ingår bland andra Swedbanks vd, Birgitte Bonnesen (ordförande), Ahmed Abdirahman grundare av Järvaveckan, Pelle Almqvist, sångare i The Hives samt Pär Svärdson, grundare av Apotea och Adlibris.

LÄS MER: Gårdsfisk först ut av fiskuppfödarna att få kvalitetscertifiering

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen