Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 4 augusti 2017

Get stals från Skånegård - nu åtalas par för djurplågeri

I slutet av maj stal någon den tre månader gamla killingen Getrud från sin flock på Glada Getens gårdsmejeri i skånska Tyringe. Tio dagar senare räddade polisen geten ur en varm bil i gassande sol i centrala Stockholm.

 Arkivbild
Arkivbild FOTO: Gunnar Larsson

Det var en parkeringsvakt som först reagerade då fordonet som stod parkerat i Stockholmstadsdelen Södermalm saknade registreringsskyltar. När det stod klart att det befann sig en get i den varma bilen ringde parkeringsvakten polisen och en veterinär, skriver Aftonbladet.

Åtalade för häleri och djurplågeri

En 22-årig man och en 19-årig kvinna står nu åtalade för häleri och djurplågeri.

De båda förnekar häleri – 22-åringen har sagt att han köpt geten för 1 500 kronor av en man på en bensinmack i Skåne, och att tanken var att ha den som husdjur.

Getens ägare, Victoria Mårtensson Winberg, trodde först att geten Getrud hade tagits av räven, men kände igen den då hon såg en film om polisens räddning av geten i Aftonbladet.

Först Skansen – sen hem till gården

Efter ett kortare besök på Skansen kunde Getrud köras hem till gården i Skåne. Det blev ett kärt återseende – inte minst för killingen Getrud.

– Hon fick tokspel och sprang runt i 190. Det syntes hur glad hon var, säger Victoria Mårtensson Winberg till Allers.

LÄS MER: Kidnappade Getrud på väg hemLÄS MER: Get greps av polis

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen