Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Politik 4 december 2017

God chans på riksdagsplats

JÖNKÖPING.

Det är nu klart att förra LRF-ordföranden Helena Jonsson står på andra plats efter Annie Lööf på Centerpartiets riksdagslista i Jönköpings län. I fredags klubbade en enig nomineringsstämma listan.

 Helena Jonsson, här tillsammans med förstanamnet Annie Lööf.
Helena Jonsson, här tillsammans med förstanamnet Annie Lööf. FOTO: Lena Elf

I medlemsomröstningen kom Helena Jonsson, helt ny i partipolitiken, på tredje plats. Men nomineringskommittén valde att flytta upp henne till andra plats och fick stöd för det på stämman.

Vill påverka

Helena Jonsson är helt ny i partipolitiken, men ser fram emot att vara med och påverka i en annan roll än den som LRF-ordförande.

– Politik när den är som bäst är när man åstadkommer förändringar och förbättringar. Det är det jag vill vara med och göra, säger hon.

Samma frågor

Hon vill fortsätta driva de frågor som hon drev som LRF-ordförande.

– Jag har speciella känslor för livsmedelsstrategin och där tror jag att jag kan påverka utvecklingen positivt för att få den omsatt i praktiken.

Äganderättsfrågorna och frågor om stad och land är andra ämnen som hon vill fortsätta att arbeta med.

Goda möjligheter

Med dagens opinionssiffror har Helena Jonsson goda möjligheter att komma in i riksdagen. Jönköpings län har i dag ett mandat men var redan i valet 2014 nära ett andra mandat.

Läs mer: Helena Jonsson närmar sig riksdagenHelena Jonsson kan ta riksdagsplats

Relaterade artiklar

Till toppen