Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 2 oktober 2017

Grönsaker ska ge kycklingen ny smak

Ekologiska morötter och ekologisk grönkål är ingredienser i ett nytt foder till kycklingar. Syftet med smakexperimentet är att höja kycklingens status och utveckla fågeln för restaurangnäringen.

 Bosarpskyckling från Kronfågel får foder toppat med morötter och grönkål. Experimentet syftar till att få fram ny smak på kycklingköttet.
Bild 1/2 Bosarpskyckling från Kronfågel får foder toppat med morötter och grönkål. Experimentet syftar till att få fram ny smak på kycklingköttet. FOTO: Kronfågel
Bild 2/2 FOTO: Kronfågel

Vanligtvis äter Kronfågels ekologiska och Kravmärkta Bosarpskycklingar raps, åkerböna och ärtor. Köksmästarna på restaurangerna Långbro Värdshus och Den Gyldene Freden har dock velat sätta en egen prägel på kycklingköttet. I samarbete med Kronfågel och Menigo pågår ett projekt där tusen kycklingar får ett foder som toppats med morötter och grönkål, enligt ett pressmeddelande.

Premiummärkt produkt

”Det här har varit jättespännande och det ska bli kul att se hur smaken och texturen på köttet har påverkats av det nya fodret. Det här kommer bli en riktig premiumprodukt, som är helt unik i Sverige. Vi hoppas på en god kyckling som blir en snackis på restauranger runt om i Sverige”, säger Henrik Gustafsson, köksmästare på Långbro Värdshus, i en kommentar.

Kronfågel säger sig på sikt vilja utveckla samarbetet för att ta fram nya smaker på Bosarpskycklingen.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen