Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 26 oktober 2018

Gula lappar i ny design

Från och med december månad kommer nummerbrickorna från Ställmästaren i förnyad form.

 Från och med december månad är det dessa öronmärken som gäller.
Från och med december månad är det dessa öronmärken som gäller. FOTO: Maria Törner

I hall C på Elmia Lantbruk ligger det klargula plastbrickor på rad.

”Är det det vanliga krafset jag ser, eller har ni något nytt?” frågar en lantbrukare vid montern. Och svaret är ja, det är något nytt.

Från och med december kommer det att dyka upp djur med en ny sorts nummerbrickor i öronen. Combi 3000 – fortfarande med samma gula färg, men nu i annan form och utförande.

Enligt Carina Laurell, VD på OS ID Stallmästaren, är de nya brickorna både mer slitstarka än sina föregångare och ger bättre djuromsorg.

Lättare att hitta rätt djur

Piggen på de nya brickornas handel har förlängts för att släppa in luft mot örat. De nya brickorna kan också rotera åt olika håll för att minska risken för irriterad och inflammerad hud och plasten har förstärkts för att minska brytrisken.

Och på nötkreaturssidan finns det ytterligare en förändring. Honan, alltså frontbrickan, har förlängts och är nu 8 millimeter längre än hanbrickan bakom örat.

– Många har efterfrågat större brickor och nu har vi ordnat det, säger Carina Laurell, VD på OS ID Stallmästaren.

LÄS MER: Glöm inte arbetsmiljön vid stallbyggetLÄS MER: Framtiden är virtuell – beställda stall visas via VR-glasögonSE FILM: Drönardemo med lyft på Elmia

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen