Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 17 september 2018

Hälsingestintan genomför nyemission

Köttföretaget Hälsingestintan planerar för kraftfull expansion och genomför en nyemission för att få in nytt kapital till sälj- och marknadsföringsinsatser. I planerna ingår även en satsning på gris och lamm.

 Hälsingestintan som profilerar sig med mobilt slakteri genomgör en nyemission.
Hälsingestintan som profilerar sig med mobilt slakteri genomgör en nyemission. FOTO: Kristina Wirén

Enligt erbjudandet till teckning av aktier i företaget är emissionsbeloppet högst 17,5 miljoner kronor och lägst 8 miljoner kronor. Teckningstiden är 14 september till 1 oktober.

Emissionskursen är 8,47 kronor per och minsta teckningspost är 1 000 aktier för 8 470 kronor. De befintliga aktieägarna i bolaget har inte företrädesrätt.

Mobilt slakteri

Hälsingestintan grundades av Britt-Marie Stegs 1999 och har i dag ett 30-tal anställda. Företaget har bland annat gjort sig känt för att ha Europas första mobila gårdsslakteri och ett system av spårning av köttet från de anslutna gårdarna till konsumenterna.

Av resultaträkningen framgår att bolagets nettoomsättning har ökat över tid samtidigt som rörelseresultatet stadigt har försämrats.

Under perioden 2016/2017 (16 månader) uppgick nettoomsättningen till cirka 185 miljoner kronor. Rörelseresultatet var – 32 miljoner kronor.

I erbjudandet skriver ordförande Olof Stenhammar och vd Mats Markgren att bolaget är redo för uppväxling med lovande tillväxtmöjligheter.

Breddat sortiment

Hälsingestintan säger sig ha långt framskridna planer på att bredda sortimentet till att innehålla högkvalitativa produkter från frilandsgris och beteslamm. Företaget ser också en stor potential i försäljning till nya kunder, exempelvis storkök och grossister.

Bland de befintliga kunderna finns Ica, Coop, Axfood och e-handelsbolaget Mathem. Totalt säljer Hälsingestintan kött i premiumsegmentet till omkring 400 butiker.

LÄS MER: Hälsingestintan rekryterar VD från Atria

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen