Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 24 maj 2019

Hälsingestintan i konkurs

Köttföretaget Hälsingestintan har ansökt om konkurs. Förlusterna blev för stora.

 Köttföretaget och mobila slakteriet Hälsingestintan har ansökt om konkurs.
Köttföretaget och mobila slakteriet Hälsingestintan har ansökt om konkurs. FOTO: Kristina Wirén

Konkursansökan, inklusive dotterbolagen, lämnades in i går, torsdag till tingsrätterna i Solna respektive Hudiksvall. Företaget grundades av Britt-Marie Stegs och har varit inriktat på svenskt premiumkött.

Problem med lönsamheten

Det har också gjort sig känt för sitt mobila slakteri som har rest runt till de kontrakterade gårdarna och ett eget styckeri utanför Eskilstuna. Så sent som i april i år inleddes ett samarbete om griskött med företaget Fläsk från Glada utegrisar AB i Ryggåsen.

Parallellt har Hälsingestintan under lång tid haft stora problem med lönsamheten. I fjol aviserades en nyemission för kraftfull expansion av företaget, men nu har det alltså nått vägs ände, åtminstone i nuvarande form. En konkursförvaltare tar över.

LÄS MER: Styrelseordföranden om konkursen: ”Beklagligt”

”Finns inte längre förutsättningar att fortsätta”

Hälsingestintans styrelseordförande, Johan Fant, slår i ett pressmeddelande fast att förutsättningarna saknas.

”Hälsingestintan har hela tiden arbetat för den goda djuromsorgen med bland annat ett mobilt slakteri, som eliminerar stressande och skadliga transporter av djur före slakt”, säger han.

”Efter flera år med stora förluster tvingas styrelsen konstatera att det inte längre finns förutsättningar att fortsätta verksamheten. Att som liten aktör med nytänkande arbetssätt utmana en bransch där stordriftsfördelarna är många har visat sig mycket svårt.”

LÄS MER: Hälsingestintan genomför nyemissionLÄS MER: Hälsingestintan byter vd

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen