Hälsingestintan lanserar frilandsgris
Hälsingestintan utökar sortimentet med frigående gris från Solgården i Nävlinge utanför Kristianstad.
Genom lanseringen av färs och styckdetaljer från grisar som går ute året om breddar Hälsingestintan sitt sortiment med ytterligare ett köttslag.
Uppfödning av frilandsgris sker på öppen betesmark där grisarna föds upp med tillgång till hyddor för utegrisning, där grisarna går fritt.
”Sett en efterfrågan för ytterligare köttslag”
Utegrisning innebär en större manuell arbetsinsats jämfört med konventionell grisuppfödning, vilket medför en högre kostnad för djurhållning.
– Med all den positiva respons vi får från uppfödare och konsumenter för vårt gårdsmärkta nötkött har vi sett en efterfrågan i marknaden för ytterligare köttslag med samma kvalité och omsorg för djuren, säger Mats markgren, VD Hälsingestintan.
LÄS MER: Hälsingestintan genomför nyemission
Kommentarer
Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.