Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 25 maj 2018

Han blir ny ordförande för Arla

Den andra juli avgår Åke Hantoft som ordförande för Arla. Nu står det klart att Jan Toft Nørgaard tar över hans roll.

FOTO: Arla

Dansken Jan Toft Nørgaard utses till ny ordförande för Arla. Det stod klart på styrelsens möte under torsdagen.

– Jag är hedrad av det förtroende som styrelsen har visat mig. Jag är ödmjuk inför uppgiften som ordförande och jag ser fram mot att arbeta tätt tillsammans med styrelsen och företagsledningen med att fortsätta utveckla Arla, säger Jan Toft Nørgaard i ett pressmeddelande.

Mjölkbonde och tidigare vice styrelseordförande

Jan Toft Nørgaard är mjölkbonde med 485 mjölkkor och har varit vice styrelseordförande i Arla sedan 2011. Han har varit förtroendevald sedan 1982, styrelseledamot i MD Foods sedan 1998 och styrelseledamot i Arla (Arla Foods amba) sedan fusionen mellan MD Foods och Arla 2000.

Kommer utse ny svensk ledamot

Tidigare styrelseordföranden Åke Hantoft meddelade tidigare i maj att han funnit en köpare till sin gård och att han därmed skulle lämna ordförandeposten den 2 juli.

Arla skriver i sitt pressmeddelande att de till den 2 juli också kommer att ha utsett en vice ordförande. Samt att en ny svensk ledamot, efter Åke Hantoft, kommer att rekommenderas av valberedningen och utses efter sommaren.

LÄS OCKSÅ: Ny ordförande för Arla Foods på plats i sommar

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen