Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 9 januari 2018

Han rear ut vildsvinsjakten

För lantbrukaren Kent Algotsson i småländska Flisehult ställer vildsvinen till med så stora skador att han nu väljer att sänka jaktarrendet, för att få bukt med problemet. Det rapporterar SVT Nyheter Småland.

FOTO: Mostphotos

– Åren det är som värst är det 20 procent av våra areal som är skadade. Det är ju jättemycket pengar. Normalbonden förlorar inte under 100 000 kronor ett dåligt år, säger Kent Algotsson till SVT Nyheter Småland.

Han har valt att inte haka på den rådande prisökningen på jaktarrende, i hopp om att kunna minska de omfattande vildsvinsskadorna på sina ägor.

LÄS MER: Ny fälla effektiv mot vildsvin

”Utfordrar för att locka dit gris”

Men allt högre arrendepriser är inte det enda som ställer till det gällande vildsvinens utbredning i Sverige, menar Jägareförbundet. Olika markägare och jaktlag kan förstås ha helt skilda intressen.

– Vi har jättestora problem när vissa områden vill ta mer betalt för jakten och därför utfodrar mer för att locka dit gris. Perioder när det inte jagas där så mycket kommer grisarna till oss i stället, säger Kent Algotsson till SVT Nyheter Småland.

LÄS MER: Vill att staten betalar för vildsvinen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen