Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 20 december 2018

Här är dagens placeringar ur 50-listan 2018

Det börjar närma sig topplaceringarna på Land Lantbruks 50-lista. Här hittar du dem som ligger på plats 11-20 på listan över dem som gjort mest avtryck inom jord- och skogsbruket. I morgon är det final.

 Sven-Erik Bucht.
Sven-Erik Bucht. FOTO: Ann Lindén

11. Sven-Erik Bucht, 63 år, landsbygdsminister, Karungi.

Den socialdemokratiske ministern visade stor förståelse för torkdrabbade lantbrukare under sommaren. Under året besökte han också lantbruk och andra småföretagare i hela Sverige för att understryka landsbygdens betydelse.

 Michal Langner, polsk brandchef.
Michal Langner, polsk brandchef. FOTO: Torbjörn Esping

12. Michal Langner, brandchef, Polen.

Polsk brandchef som tillsammans med 138 kolleger i 44 brandfordon möttes av jublande svenskar längs hela vägen när de kom för att hjälpa till att bekämpa skogsbränderna i Jämtland och Gävleborg.

 Andreas Sbrodiglia.
Andreas Sbrodiglia.

13. Andreas Sbrodiglia, 53 år, sortiments- och inköpsdirektör vid Ica Hässleholm.

Såg till att Icas förädling av bacon kunde flyttas från Nederländerna till Sverige. Till skillnad mot Scan kan Ica nu märka sitt bacon med Från Sverige.

 Bengt Persson, Foodhill.
Bengt Persson, Foodhill.

14. Bengt Persson, 59 år, lantbrukare, Ängelholm.

En av initiativtagarna och styrelseordförande i Foodhills som tog över Findus anläggning i Bjuv och startade ett nytt livsmedelscentrum där det i dag produceras bland annat insekter, fisk och ärtor.

 Fredrik Segerfelt.
Fredrik Segerfelt.

15. Fredrik Segerfeldt, 48 år, skribent, Stockholm.

Marknadsliberal debattör som mitt i den värsta sommartorkan sa att de drabbade bönderna inte behövde mer stöd. De är redan överösta med stöd och dessutom anser han att svenskt jordbruk och svenskt kött inte behövs.

 Michael Riedel.
Michael Riedel.

16. Michael Riedel, 54 år, affärsområdeschef, Kristianstad.

Matvarukedjan City Gross släppte i mars ”bomben” att man frångår principen om att allt färskt kött i butikerna ska vara svenskt. Michael Riedels förklaring var att det rådde brist på svenskt kött.

 Emilia Astrenius Widerström, LRF Ungdomen.
Emilia Astrenius Widerström, LRF Ungdomen. FOTO: Johanna Norin

17. Emilia Astrenius Widerström, 29 år, ordförande LRF Ungdomen, Töreboda.

LRF Ungdomens färgstarka ordförande som hanterade allt från interna styrelsekriser till att vara talesperson i medierna under torkan och konferencier när kungen delade ut årets mejerimedaljer.

 Marcus Holmgren.
Marcus Holmgren. FOTO: Clara Hyltbäck

18. Marcus Holmgren, 34 år, bonde, Vänersnäs.

Kycklinguppfödare som ägnar mycket tid åt att hålla koll på djurrättsaktivisternas aktiviteter på nätet och som träget står upp för djurägarna, trots hot och trakasserier.

 Kristina Yngwe (C).
Kristina Yngwe (C).

19. Kristina Yngwe, 35 år, riksdagsledamot, Ystad.

Centerpolitikern som en gång var ordförande i LRF Ungdomen har tagit platsen som ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott och har bland annat tagit vargattackerna på Molstaberg till riksdagen.

 Johan Kuylenstierna.
Johan Kuylenstierna. FOTO: Stockholm Environment Institute

20. Johan Kuylenstierna, 53 år, professor, Stockholm.

Chefen för Stockholm Environment Institute talar sig varm för det svenska jordbruket och prisar svenska bönders miljö- och klimatarbete. Men så är han ju också ledamot av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.

LÄS MER: Här är platserna 21-30LÄS MER: Här är platserna 31-40LÄS MER: Här är platserna 41-50

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen