Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 1 juli 2015

Här är John Deeres nya teknik

Vid ett pressmöte i Österrike och Ungern visar John Deere ny teknik. Det handlar både om förnyade tröskor, större traktorer men kanske mest om ny teknik för driftledning på maskinstationer och större lantbruk.

Surfplattebaserad-teknik är framtiden i större traktorer och tröskor, enligt John Deere.
Surfplattebaserad-teknik är framtiden i större traktorer och tröskor, enligt John Deere. FOTO: Per Emgardsson

Det nya driftledningssystemet är surfplattebaserat och hör till Farm Sight-systemet. Via en surfplatta föraren har med sig i maskinen kan arbetsledaren kontinuerligt uppdatera uppdragslistan med ny information och föraren kan kvittera utförda uppdrag. Systemet förenklar både intern kommunikation och administrationen kring fakturering av kunderna.

Blir tillverkaroberoende

Systemet är tillverkaroberoende och kan därför användas även i gula, blå och röda maskiner. Om traktorn har en GS2630-skärm samt ett ISO-buskopplat redskap kan arbetsledaren lägga in rätt giva redan när uppdraget läggs ut på föraren.

Nästa år kommer skakartröskorna i T-serien med en ny sållkasse byggd i nitad aluminium. Att man valt lättmetall beror på att det minskar påfrestningarna av den fram- och återgående sållapparaten i resten av maskinen.

Förstärkt framaxel

De nya tröskorna kan förses med förstärkt framaxel som tål dubbelmontering eller gummiband. Som tillval finns också bakaxeldrift och automatisk drivningskontroll som skickar drivkraften till det hjul/band som har bäst dragkraft. Den drivna bakaxeln används normalt i de självgående exakthackarna.

Relaterade artiklar

Till toppen