Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 4 februari

”Min gård var utlagd på en webbsida – vågade inte kommentera”

Nedstående djurägare vill vara anonym på grund av rädsla för eventuella trakasserier mot familjen och gården.

 En djurägare vittnar om hur dennes gård lades ut på en webbsida och hur okända personer vistats på gården nattetid. Bilden föreställer en annan gård.
En djurägare vittnar om hur dennes gård lades ut på en webbsida och hur okända personer vistats på gården nattetid. Bilden föreställer en annan gård. FOTO: Mostphotos

”För något år sedan kom ett par ungdomar till min gård och pratade med en anställd om hur vår gård drevs och hur vi skötte om våra djur. Den anställde förklarade och visade runt, men hade inte hur mycket tid som helst med dem.

Ett par dagar senare blev jag kontaktad av LRF om att min gård var utlagd på en webbsida där det stod att det var synd om djuren på min gård och så vidare.

Vill inte gå ut offentligt

Det blev en väldigt stor diskussion på webbsidan, men jag vågade inte gå in och kommentera i fall det skulle få följder för mig – i fall det skulle komma en massa aktivister och hälsa på. Jag vill inte gå ut offentligt om detta av rädsla att något händer oss, till exempel att några skulle släppa ut alla djur.

En annan gång satt min yngsta son och spelade på sin dator. Klockan 2 på natten tog han en paus och gick ut och satte sig på trappan.

Bil bakom ensilagebalar

Då hörde han fotsteg i gruset, tog fram sin ficklampa och en person springer då i väg. Vår son väcker oss föräldrar. Efter en stund ser vi en bil som sakta åker i väg. Jag går och kollar och ser att en bil stått parkerad bakom en stor hög med ensilagebalar.

Jag ringer dagen efteråt och anmäler till polisen vad som skett under natten. Jag vet inte vilka det kan ha varit – djurrättsaktivister tjuvar eller andra ljusskygga individer på besök.”

Har du också råkat ut för trakasserier? Mejla din berättelse till: red@landlantbruk.se. Skriv #rörinteminbonde i ämnesraden.

LÄS MER: Trakasserad kaninuppfödare fick nog – startar kampanjLÄS MER: Anna Bratt: #Rörinteminbonde visar solidaritet”LÄS ÄVEN: Allt om kampanjen #rörinteminbonde hittar du HÄR

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Lantbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen