Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 augusti 2018

Här får gödseltunnor rycka ut igen

I Herrljunga fick lantbrukare med gödseltunnor rycka ut när en brand i en industrilokal utbröt.

Under tisdagen utbröt en brand i en lerduvefabrik i Herrljunga, rapporterar Sveriges Radio Sjuhärad. Lantbrukare har stått redo att hjälpa till vid en eventuell brand sedan tidigare i sommar och nu fick de för första gången rycka ut.

Larmet om branden inkom till räddningstjänsten strax före klockan nio på kvällen. Fabrikslokalen gick inte att rädda utan fick brinna ner. I stället fokuserade man på att hindra branden från att spridas till närliggande skog och mark då gnistregn gjorde att risken för spridning stor.

Lantbrukaren Erling Lindberg var en av de som fick rycka ut med sin gödseltunna för att hindra elden från att spridas till fälten runt omkring. På Erling Lindbergs film som Sveriges Radio Sjuhärad publicerat syns gödseltunnorna när de hjälper till i släckaningsarbetet.

LÄS MER: Böndernas gödseltunnor hyllas av de franska brandstyrkornaLÄS OCKSÅ: Räddningstjänsten uppmanar: Vattna med gödseltunnorna

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen