Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 8 maj 2018

Hårdhänt tandtekniker åtalas för djurlågeri

Fem hästar fick en så hård tandvård från en tandtekniker, att denne åtalas för djurplågeri.

 Arkivbild.
Arkivbild. FOTO: Istock

Tandbehandlingen ägde rum i Karlskrona i fjol och utfördes av en hästtandtekniker. Fem hästar utsattes för en smärtsam behandling, utan att få vare sig bedövning eller lugnande medicin.

Går till åtal

En av hästarna var nära att dö efter att tänderna hade slipats hårt. Följden blir nu att tandteknikern åtalas för djurplågeri, skriver SVT Nyheter Blekinge. Tandtekniken raspade tänderna så hårt att flera av hästarna blev inflammerade i pulpan. Tandytor slipades ned så att det inte fanns någon tuggyta kvar.

Slutade dricka

Efter behandlingen slutade en av hästarna att dricka och var nära att dö av kolik. En veterinär kunde konstatera att hästarna utsatts för mekanisk överbelastning när deras tänder slipades. Den åtalade förnekar brott och uppger att behandlingen av hästarna varit vedertagen, samt att denne varken upplev hästarna som plågade eller stressade i samband med behandlingen.

LÄS OCKSÅ: Misstänkt djurplågeri på gård i Svallöv

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen