Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 11 oktober 2019

Havrefartyg kan inte sakta in – broar nödöppnas

Ett lastfartyg på väg söderut på Göta älv har fått teknikproblem, vilket har lett till att två broar har fått nödöppnas. Fartyget kan inte sänka farten, vilket bland annat P4 Göteborg har rapporterat om.

 Ett fartyg på Göta älv har fått teknikproblem, vilket har lett till att två broar har fått nödöppnas. Utsikt över älven från Götaälvbron.
Ett fartyg på Göta älv har fått teknikproblem, vilket har lett till att två broar har fått nödöppnas. Utsikt över älven från Götaälvbron. FOTO: Adam Ihse

Enligt Sjöfartsverket har både Jordfallsbron utanför Kungälv och Marieholmsbron i Göteborg öppnats för att släppa förbi lastfartyget, som färdas i en hastighet av ungefär fem knop.

– Göta Älvbron har däremot inte behövt öppna, eftersom hon har fällt ner masterna och kan passera under bron, säger Emma Brask, kommunikatör på Sjöfartsverket, till TT.

Fartyget uppges frakta havregryn och är på väg från Lidköping till Skottland, skriver Aftonbladet.

Allt rapporteras dock gå lugnt till ombord det cypriotiskflaggade fartyget.

– Allt är lugnt. Vi har haft en kanallots ombord, som sedan ska bytas ut mot en sjölots, säger Emma Brask.

– Tanken är att fartyget i lugn och ro ska lägga ankar utanför Göteborg.

Texten uppdateras.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen