Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Politik 13 december 2017

Helena Jonsson ny landshövding i Jönköping

Helena Jonsson utsågs på onsdagen till ny landshövding i Jönköpings län.

 Helena Jonsson tillträder som landshövding den 15 januari.
Helena Jonsson tillträder som landshövding den 15 januari. FOTO: Ann Lindén

I dag utsåg regeringen förra LRF-ordföranden Helena Jonsson (C) till ny landshövding i Jönköpings län. Hennes förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Jönköpings län gäller från och med den 15 januari 2018 till och med den 14 januari 2024, enligt regeringen.se.

”Hedersuppdrag”

– Jag ser det som ett hedersuppdrag att få verka som landshövding i Jönköpings län. Det är verkligen ett viktigt jobb som länsstyrelsen gör och som innefattar prioriteringar och avvägningar mellan olika samhällsintressen för att nå en hållbar utveckling såväl miljömässigt, ekonomiskt som socialt. Jag ser fram emot att få vara en del av det arbetet som landshövding i Jönköpings län, säger Helena Jonsson.

– Helena Jonsson har en bred erfarenhet och kommer med sina ledaregenskaper att vara en tillgång för länsstyrelsen och länet, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Hoppar av riksdagskarriären

Helena Jonsson blev nyligen vald som Jönköpingscenterns andra namn till riksdagen, efter Annie Lööf. Beslutet att tacka ja till rollen som landshövding innebär att hoppar av kandidaturen till riksdagen.

– Det blir ingen partipolitik för mig nu. Det är förstås lite förargligt att ha två så spännande uppdrag att tvingas välja mellan. Men det var ett tydligt val för mig när jag fick frågan, jag tycker att ett landshövdingsuppdraget är väldigt spännande, säger Helena Jonsson till Land Lantbruk.

Den tidigare landshövdingen i länet, Håkan Sörman, tillträdde 1 oktober 2016, men avgick i förtid redan den 1 oktober i år av privata skäl.

LÄS MER: Jonsson tvåa på listan efter LööfHelena Jonsson tar sikte på riksdagen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen