Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 20 september 2016

Helena Jonsson rasar över budgeten

Att budgeten saknar åtgärder för att stärka jordbrukets konkurrenskraft är illavarslande inför den kommande livsmedelsstrategin, kommenterar LRFs ordförande Helena Jonsson höstbudgeten.

Helena Jonsson, LRFs ordförande.
Helena Jonsson, LRFs ordförande. FOTO: Ann Lindén

– Om Sverige ska klara omställningen till ett hållbart samhälle och om livsmedelsförsörjningen ska tryggas behöver produktionen i det gröna näringslivet öka. Jag tycker att det är allvarligt att regeringen inte lägger konkreta förslag i den riktningen, säger Helena Jonsson.

Som ett upprörande inslag i budgeten beskriver Helena Jonsson uppjusteringen av Jordbruksverkets anslag med 60 miljoner kronor årligen av landsbygdsprogrammets medel.

"Pengarna måste tas ur statskassan"

LRF-ordföranden ifrågasätter om åtgärden verkligen är förenligt med EUs regler. I ett pressmeddelande undrar hon vad EU-kommissionen hat att säga om detta.

– Det går helt emot intentionerna bakom landsbygdsprogrammet att finansiera statlig byråkrati. Pengarna till Jordbruksverket måste självfallet tas ur statskassan generellt, konstaterar Helena Jonsson.

Relaterade artiklar

Till toppen