Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 22 november 2019

Henrik Nisser utsedd till årets nötköttsföretagare

Årets nötköttsföretag 2019 finns i Värmland. Utmärkelsen går till Henrik Nisser som med ekologiska metoder driver Alstrums gård utanför Karlstad.

 Utmärkelsen går till Henrik Nisser som med ekologiska metoder driver Alstrums gård utanför Karlstad.
Utmärkelsen går till Henrik Nisser som med ekologiska metoder driver Alstrums gård utanför Karlstad. FOTO: Mari Nälsén

”Med en tydlig strategi, och ett systematiskt förbättringsarbete med uppföljning av foderproduktion, avel och byggnadslösningar är Alstrums gård ett hållbart företag såväl socialt som ekonomiskt och miljömässigt.” heter det i juryns motivering.

Alstrums gård är Kravcertifierad. Henrik Nisser har en ekologisk dikobesättning och målet 200 avvanda kalvar per år. Företaget, som arbetar aktivt med Lean Lantbruk, producerar slaktdjur och tjurkalvar. Till det kommer naturskötsel.

Prisades på Köttriksdagen

”Företaget har de senaste åren ökat produktionen och samtidigt lyckats öka andelen naturbete, öka antalet avvanda kalvar och bibehållit produktionskostnaden per kilo torrsubstans. Dessutom har arbetsmiljön blivit bättre och det ekonomiska resultatet förbättrats.” skriver juryn vidare.

Henrik Nisser tog emot utmärkelsen under en bankett på torsdagskvällen i samband med Köttriksdagen, som i år hålls i Borlänge.

Temat för Årets nötköttsföretagare 2019 har varit Unga lantbrukares mål och uppföljning av nötköttsproduktion. Ett av kriterierna har varit att företagaren är yngre än 40 år.

Priset delas ut av LRF Kött i samråd med Sveriges Nötköttsproducenter.

LÄS MER: Hon storsatsar på köttlådor av häst

Relaterade artiklar

Till toppen