Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 20 mars

Hon är ny ordförande för Svenska Ägg

Astrid Lovén Persson har valts till ny styrelseordförande för branschorganisationen Svenska Ägg.

 Astrid Lovén Persson har tagit över ordförandeposten efter Axel Lagerfelt. ”Det känns roligt att vara tillbaka med nya krafter och i en helt ny position.”, säger hon.
Astrid Lovén Persson har tagit över ordförandeposten efter Axel Lagerfelt. ”Det känns roligt att vara tillbaka med nya krafter och i en helt ny position.”, säger hon. FOTO: Pressbild Svenska Ägg

Astrid Lovén Persson var under åren 2012 till 2018 verksamhetsledare för branschorganisationen, men slutade på Svenska Ägg i påsk 2018. Mindre än ett år senare är hon tillbaka för att ta över ordförandeposten efter Axel Lagerfelt.

Har höga ambitioner

– Det känns roligt att vara tillbaka med nya krafter och i en helt ny position. Det är en väldigt spännande och samtidigt utmanande tid för svensk livsmedelsproduktion. Vi har en nationell livsmedelsstrategi med höga ambitioner på plats. Samtidigt har vi en extrem sommar bakom oss som har påverkat lönsamheten för många livsmedelsproducenter, inte minst inom äggbranschen, säger Astrid Lovén Persson i ett pressmeddelande.

Sverige producerar världens bästa ägg

Under hennes tid som verksamhetsledare på Svenska Ägg genomförde hon tillsammans med sina kollegor bland annat ett certifieringsprogram för det svenska ägget. Certifieringen garanterar att produktionen uppfyller världens hårdaste krav inom djurvälfärd, livsmedelssäkerhet, smittskydd och produktkvalitet.

– Kraven på spårbarhet, djurskydd, trygghet och garantier blir allt viktigare för konsumenterna. Certifieringen är ett sätt att visa att hela äggbranschen tar konsumenternas önskemål på allvar och säkerställer att vi producerar världens bästa ägg – inte bara nu, utan även framåt, säger Astrid Lovén Persson.

Nästan samtliga ägg som säljs är svenska

I Ungdomsbarometern, som presenterades förra veckan, framgår det att hela 68 procent av de svenska ungdomarna anser att det viktigaste är att maten de handlar är producerad i Sverige.

– Då känns det extra bra att vi inom Svenska Ägg kan möta upp de ungas önskemål eftersom i stort sett samtliga färska ägg som säljs i våra svenska butiker kommer från svenska gårdar, säger Astrid Lovén Persson.

LÄS MER: ”Många unga är okunniga om jordbruket”

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen