Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 28 augusti 2014

Höstens första avsnitt av Lantbrukspodden

Hör om lantbrukaren som fick evakuera sina djur efter skogsbranden i Västmanland, tröskläget mellan skurarna runt om i landet och expertens tips bland årets höstvetesortiment. Allt detta i säsongsstarten av Lantbrukspodden. 

I höstens första avsnitt av Lantbrukspodden berättar Elisabeth Pettersson om evakueringen av djuren på gården när skogsbranden i Västmanland kom nära gårdsgränsen.
I höstens första avsnitt av Lantbrukspodden berättar Elisabeth Pettersson om evakueringen av djuren på gården när skogsbranden i Västmanland kom nära gårdsgränsen. FOTO: Ulf Aronsson

Höstens första poddradioavsnitt handlar om det aktuella skördeläget efter den senaste veckornas kraftiga nederbörd som fallit, framförallt i landets västra delar. Hur kvaliteten påverkas och vad som händer med höstsådden tas upp tillsammans med växtodlingsrådgivaren Erik Jönsson, Hushållningssällskapet i Skaraborg, ett område som drabbats hårt av ovädret.

För de som kan höstså är det snart dags för att så höstvete. Växtodlingsrådgivaren Nils Yngveson ger bästa tipsen om höstvetesorterna.

För några veckor sedan var blötan förbytt mot torka och eld härjade i de västmanländska skogarna. Möt lantbrukaren som fick evakuera sina djur och levde med rädslan för lågorna runt gårdsplanen. Vi diskuterar vad som händer efter att elden har släckts med Skogslands reporter Ulf Aronsson och intervjuar Mellanskogs VD Sture Karlsson.

Dessutom: Veckans vallskördande bonde hittar vi i Hälsingland och så avslöjar vi vinnaren av Lantbrukspoddens Instagramtävling!  

Det nya avsnittet av Lantbrukspodden hittar du här.

Så laddar du hem Land Lantbruks podcast

För Iphoneanvändare finns instruktioner om hur du laddar hem podcasten här.

Androidanvändare laddar enklast hem podcasten genom att använda appen Beyond Pod.

Relaterade artiklar

Till toppen