Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 24 september 2019

Hyrda maskiner sinkade Daniel i VM

Daniel Uleskog har nyss kommit hem till Ljungby igen efter att ha försvarat de svenska färgerna i World Plowing Championship i USA.

 Daniel Uleskog från Ljungby är nyss hemkommen från plöjnings-VM i USA. Nu laddar han om inför SM.
Daniel Uleskog från Ljungby är nyss hemkommen från plöjnings-VM i USA. Nu laddar han om inför SM. FOTO: Privat

God morgon mitt i förmiddagskaffet och grattis till 12:e-platsen, hur känns det?

– Det känns rätt så bra. Eftersom tävlingen var i USA så använde vi hyrd utrustning och med tanke på de förutsättningarna så är jag nöjd. Annars hade jag inte varit det.

Tuffa förutsättningar

Du plöjde en teg på 20X100 meter på tid med lånade grejor. Hur påverkade det plöjningen?

– Ganska mycket, faktiskt. Man är inte riktigt inkörd på utrustningen så det blir tuffare förutsättningar. När man är inkörd på sina egna grejor så sitter det i huvudet var varenda skruv sitter och vad man ska ändra. Inte minst när det gäller hydraulspakar och liknande. Drar man i fel spak så sinkar det mycket tid.

Föredrar lätta jordar

Vad är du bäst på?

– Har jag någon styrka så är det att jag hanterar lätta jordar rätt bra. Det är nästan lite svårt, misstagen syns så väl. Så det är nästan lite roligt. Jag är rätt så hemma där. 

Det här var ditt sjätte VM – vad är det som lockar?

– Det är så himla roligt att plöja. Man blir nästan lite nördig. Jag går in för det så hårt att jag pratar millimetrar på plogen. Och medaljen. Man är ju egentligen aldrig nöjd förrän man får en medalj. Det är det man satsar på.

SM nästa

Du har precis kommit hem från Minnesota och till helgen är det dags för SM. Hur lägger du upp taktiken?

– Det gäller hela tiden att hålla fokus på det man gör. Man kan inte sikta för långt framför sig utan ta ett steg i taget. Jag ska försöka ta mig upp en dag innan och träna en teg. Det kan vara väldigt jobbigt att ladda om efter att ha varit på VM i två veckor och sedan köra SM, men jag hoppas att jag har nytta av mitt VM så jag kan göra en bra träningsteg.

Skördar vall

Vad gör du resten av dagen i dag?

– Jag kör tredjeskörden. Så i dag ska jag köra hem balar och sedan ska jag flytta lite kvigor om jag hinner. 

LÄS ÄVEN: De vill bli bäst i Sverige på att välta traktordäck

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen