Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 7 september 2017

Ica öppnar för mer närproducerat

En ny portal ska bereda väg för ökad försäljning av svensk och närproducerad mat i landets Icabutiker.

FOTO: Ann Lindén

I våras startade Ica en orderportal för affärer mellan enskilda Icabutiker och lokala producenter i södra Sverige. Hittills är 180 lokala leverantörer och 140 ICA-butiker anslutna.

Nu öppnas portalen för Icabutiker och leverantörer i hela landet.

”Portalen fungerar ungefär som en datingsajt med målsättningen att matcha butiker och lokala leverantörer. När matchningen är gjord läggs ordern direkt i portalen med koppling till butikens ordinarie beställningsverktyg”, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige, i ett pressmeddelande.

Nytt koncept i butiker

”Med hjälp av orderportalen och fortsatt samarbete med LRF vill vi skapa fler kontaktytor mellan handlare och bönder. Vi vill öka andelen och bredda utbudet av lokalt producerade produkter i Icabutikerna.”

Med start i oktober introduceras också ett nytt koncept i ett urval av Icas stormarknader, Ica Maxi, där det närproducerade sortimentet ges en mer framträdande utformning.

Till grund för det ligger en satsningen ”Redig mat”, som Ica sedan i fjol tillsammans med LRF har drivit i Maxibutiker i sydöstra Sverige.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen