Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 10 januari 2018

Ikea satsar på hållbart lantbruk

En ny global programserie ska stötta lantbruk med sjysta förhållanden. Det är Ikea Foods som nu sätter press på sina leverantörer för en mer hållbar produktion.

FOTO: Mostphotos

Better Chicken, bättre kyckling, lanseras i dag och är den första delen av en rad program som ska göra livsmedelskedja hos Ikea Foods leverantörer mer hållbar. Utifrån producentkrav kopplade till djurvälfärd, folkhälsa och miljöpåverkan på gårdsnivå vill företaget främja hållbart lantbruk.

Utrymmeskrav

Ikea Foods mål med Better Chicken-programmet är att säkerställa att slaktkycklingar föds upp på ett sätt som främjar bättre djurvälfärd. Bland annat innehåller programmet utrymmeskrav, krav på miljöberikning och raser med bättre hälsa. Reducerad antibiotikaanvändning och andra frågor kopplade till miljöfrågor är också inkluderade i programmet.

Kriterierna i programmet kommer enligt Ikea Foods att implementeras i två steg, varav det första 2020. Till 2025 räknar företaget med att alla livsmedelsproducerande djur de köper in uppfyller kriterierna i deras Ikea Food Better-program.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen