Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 14 juni 2019

Inbrott och stölder på 22 lantbruk i Halland

Minst 22 gårdar i Halland har drabbats av inbrott och stölder de senaste två veckorna. Polisen misstänker att en liga ligger bakom.

 Bland annat diesel har stulits från flera gårdar i Halland.
Bland annat diesel har stulits från flera gårdar i Halland. FOTO: Jörgen Hildebrandt

Stora mängder diesel har stulits från förråd och ekonomibyggnader i Halland under de senaste två veckorna, rapporterar SVT Nyheter Halland. Även motorsågar, röjsågar och gräsklippare har varit eftertraktade byten.

Misstänker stöldliga

Polisen tror att det är samma personer som ligger bakom inbrottsvågen. Stölderna har främst skett på natten och troligen har skåpbil eller annat större fordon använts för att få med sig stöldgodset. Sedan den 30 maj har 22 polisanmälningar gjorts.

– Med något undantag har det skett i inlandet av Halland, öster om E6:an, framförallt i ett område där Falkenbergs, Hyltes, och Halmstads kommuner gränsar till varandra, säger Anders Norberg vid polisens utredningssektion till SVT Nyheter Halland.

Vill få in tips

– Jag kan inte gå in på detaljer, men vi vill få in mer uppgifter om iakttagelser och för att det här inte ska fortsätta ber vi personer i området vara uppmärksamma på om de ser fordon eller personer som inte brukar befinna sig där, säger Anders Norberg.

LÄS MER: Bedragare pressar bestulna lantbrukareLÄS MER: Kraftig ökning av dieselstölder enligt BRÅLÄS MER: Så utvecklades lantbruksbrotten i fjol

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen