Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 27 november 2018

Inga fler fall av newcastlesjuka

Inga nya fall av fjäderfäsjukdomen newcastlesjuka har konstaterats i Mölndals kommun och därför upphäver Jordbruksverket alla restriktioner.

 Alla restriktioner hävda för den gård som drabbats av newcastlesjuka.
Alla restriktioner hävda för den gård som drabbats av newcastlesjuka. FOTO: GÖRAN BILLESON

Gården i Mölndals kommun, Västra Götalands län, drabbades av newcastlesjuka i slutet av oktober. Inga nya fall av sjukdomen har upptäckts och därför togs skyddsområdet bort för snart två veckor sedan. Nu försvinner de sista restriktionerna.

Läs mer: Ingen spridning av newcastlesjuka

Duvpestvirus orsakar sjukdomen

Duvpestvirus som orsakar newcastlesjuka hos tamfåglar cirkulerar bland vilda duvor och det finns all anledning att vara uppmärksam konstarerar Jordbruksverket. Hittills har viruset upptäckts i Varberg, Göteborgstrakten, Trollhättan, Stockholm, Enköping och Kristianstad. Viruset smittar endast fåglar och är inte farligt för människor

Viktigt med god hygien

– Vi vill påminna alla som håller fjäderfä och även andra fåglar i fångenskap om vikten av goda hygienrutiner. Det är viktigt att du som djurägare kontaktar veterinär om dina djur visar tecken på sjukdomar, säger Enisa Miljanic på Jordbruksverket.

Läs mer: Newcastlesjuka på hönsgård

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen