Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Politik 16 juni 2017

"Jag tycker att det är en absurd dom"

Anders Forsberg, tidigare landsbygdspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna, kommer att överklaga domen på ett års fängelse för grov förskingring ur partikassan.

 Anders Forsberg, tidigare landsbygdspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna, accepterar inte tingsrättens dom på ett års fängelse för grov förskingring utan kommer att överklaga den.
Anders Forsberg, tidigare landsbygdspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna, accepterar inte tingsrättens dom på ett års fängelse för grov förskingring utan kommer att överklaga den. FOTO: Mikael Ljungström

Vid fem tillfällen åren 2013–2015 överförde Anders Forsberg i egenskap av kassör sammanlagt 1,1 miljoner kronor från SD Skaraborgs partikassa till det egna lantbruksföretaget vars likviditet var ansträngd. Varje överföring återbetalades innan nästa gjordes.

Forsberg: Absurt

När Skaraborgs tingsrätt på torsdagen meddelade sin dom gick den helt på åklagarens linje och dömde Anders Forsberg till ett års fängelse för grov förskingring.

– Absurt är det ord som ligger närmast till hands. Många har hört av sig och sagt att de tycker att det här är ett för hårt straff, men jag har också varit tydlig med att det här inte färdigt än, säger Anders Forsberg till Nya Lidköpings-Tidningen.

”Inte lidit någon skada”

Han kommer att överklaga domen för att i första hand få brottsrubriceringen ändrad.

– Jag tycker att vi tydligt visat att partidistriktet inte har lidit någon skada och att det inte heller fanns någon risk för att det skulle lida skada. Det är vad vi kommer att fortsätta hävda i hovrätten, säger Anders Forsberg till NLT.

Dagen innan rättegången skulle hållas meddelade Anders Forsberg och SD att han lämnar uppdraget som riksdagsledamot samt även övriga politiska uppdrag, däribland det som ledamot i Skara kommunfullmäktige.

Överklagandet ska vara inlämnat senast den 6 juli.

LÄS MER: Anders Forsberg dömd för grov förskingringInför rättegången: SD-topp lämnar uppdrag

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen