Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 23 november 2017

Jägare lurade av bedragare

Ett jaktlag nappade på en annons på blocket och betalade över 130 000 kronor för att få jaga på markerna kring ett gods i Skåne. Men det var inte markägaren som jägarna skrev kontrakt med utan en bedragare.

FOTO: Mostphotos

Det var förra året som jaktlaget fick syn på en annons på Blocket där en man som sa sig vara jägare erbjöd jakt på ett gods i västra Skåne.

– Det var både skog och åker, och jakten gällde såväl fågel som klövvilt och vildsvin, säger Christoffer Frank, en av jägarna, till Ystads Allehanda som skrivit om händelsen.

Efter att mannen visat runt på jaktmarken skrev jaktlaget kontrakt och betalade mer än 130 000 kronor till mannen. Men jaktlaget blev lurade – marken tillhörde en godsägare som inte hade en aning om bedragarens agerande.

Bedrägeriet polisanmäldes i början av augusti, men ärendet bedöms som ett tvistemål. Tio jägare förbereder nu varsin stämning mot mannen.

– Man måste vara försiktigare och kolla upp ännu mer, säger Christoffer Frank till tidningen.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen