Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 20 november 2013

Jägaren äger niotaggaren

Det är jägaren som äger kött och trofé från den niotaggade älgtjur han sköt i höstas. Ganska självklart, kanske man tycker, men helt enkelt var det inte.

Skälet är att tjuren hette Linus och hade rymt från älgfarmen Älgens Hus i Bjurholm, därmed var ägandet inte självklart.

Älgfarmens ägare hävdade att kött och horn från tjuren, som rymt från hägnet under brunsten, tillhör honom. Det gillade inte älgjägaren som ville behålla sitt byte som han skjutit på tillåten mark och under rätt tid.

Både länsstyrelsen och Jägareförbundet blev inkopplade och tyckte olika. Länsstyrelsen ansåg att älgen tillhörde farmen och Jägareförbundet att den var jägarens.

Nu rapporterar Västerbottens-Kuriren att Naturvårdsverket avgjort striden. Verket håller med Jägareförbundet och menar att älgen Linus ska betraktas som vilken älg som helst eftersom den var utanför hägnet under jakttid.

Relaterade artiklar

Till toppen