Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 13 januari 2014

"Jordbruk kommer att bli en extremt het bransch"

Råvarugurun Jim Rogers berättade varför han tror på jordbrukets framtid när han besökte Stockholm.

När Jim Rogers talade på ett lunchseminarium arrangerat av Skagen Fonder upprepade han sin tro på jordbruket som en av de hetaste framtidsbranscherna.

– Världen har konsumerat mer än vad som producerats det senaste årtiondet, vilket innebär att lagren är nära historiska bottennivåer, sa han på seminariet enligt sajten Privata Affärer.

Han menar att de pressade priserna inom jordbrukssektorn resulterat i en allt äldre bondekår världen över. Det har i sin tur lett till att den nya generationen inte är beredd att ta över jordbruket. Till slut kommer det att leda till en brist på både bönder och livsmedel vilket kommer att pressa upp priserna för annars får vi ingen mat, resonerar Jim Rogers.

– Jag tror att jordbruk kommer att bli en extremt het bransch. Om inte priserna stiger kraftigt och ger högre avkastning för jordbruken kommer vi inte att få se några bönder. Någon måste vara ute på åkrarna och producera mat, och då krävs det att priserna stiger så att det jobbet blir attraktivt.

Relaterade artiklar

Till toppen