Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 27 november 2017

Jordbruksverket ändrar förslaget till nya hästregler

Efter kritik gör nu Jordbruksverket ändringar i förslaget till nya föreskrifter för hästhållning. Planen är sedan att det reviderade förslaget skickas ut på en ny remissrunda.

FOTO: Rolf Segerstedt

”Det handlar framför allt om förtydliganden och mindre justeringar. Vi går igenom allt vi fått synpunkter på och ser vad som kan missförstås”, säger David Slottner, handläggare på enheten för häst, fjäderfä och vilt på Jordbruksverket till tidningen Ridsport.

Jordbruksverkets förslag på nya föreskrifter för hästhållning har mött kritik från bland annat hästnäringen och forskare.

Förslaget skulle bland annat innebära att större boxar krävs till hästar som är över 1,70 i mankhöjd, vilket skulle tvinga vissa hästägare att bygga om sina stall. Remissvaren avslöjade också att vissa skrivningar kan tolkas på ett annat sätt än Jordbruksverket hade tänkt.

Vilka punkter Jordbruksverket nu ska justera är inte klart – men David Slottner uppger att boxmåtten är en av de frågor som Jordbrukverket inte landat i ännu.

Planen är sedan att det nya förslaget skickas ut på en ny remissrunda. De nya föreskrifterna väntas träda i kraft 1 juli 2018.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen