Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Lantbruk 28 maj 2019

Kändisbonde programleder dejtingserie i mjölkbil

Det är kvicka dejter i en mjölkbil på väg från gård till mejeri. Nu har dejtingserien The Milky Way börjat sändas och kan skådas på Falköpings mejeris Instagramkonto.

 Fyra singlar deltog i The Milky Way och bjöds - inte helt otippat - på milkshake under dejtens gång.
Fyra singlar deltog i The Milky Way och bjöds - inte helt otippat - på milkshake under dejtens gång. FOTO: Falköpings mejeri

Den 23:e maj släpptes det första avsnittet av The Milky Way, dejtingserien som utspelar sig i en mjölkbil. Bakom satsningen står Falköpings mejeri och det är inuti en av deras mjölkbilar som dejterna har ägt rum och romantiken förhoppningsvis spirat. Falköpings Mejeris syfte med serien är att skapa en relation till en yngre målgrupp. Man vill också lyfta kärleken till närproducerat och visa hur nära det faktiskt är mellan gård och mejeri, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Bonde söker fru-kändis som programledare

Programledare för serien är Joacim Rickling, känd från tv4-programmen Bonde söker fru och Bondeparet. Han fann själv kärleken i Bonde söker fru och lever i dag med sin sambo Caroline Kejbert och deras gemensamma dotter på en gård utanför Enköping.

– Det var väldigt roligt att vara programledare för serien. Jag har ju själv varit med i Bonde söker fru och minns hur nervös jag var inför att dejta inför tv-kamerorna. I Milky way var det ju dessutom blind-dejter, så deltagarna var väldigt nervösa, vilket jag förstår, säger Joacim Rickling och avslöjar att han själv var mer nervös för att vara med i Bonde söker fru än att vara programledare.

Milkshakes i mjölkbilen

Det var fyra singlar som deltog i programmet. De hade alla en koppling till Falköping, men det var inget krav att de skulle ha någon lantbrukarbakgrund. Dejterna ägde rum i mjölkbilen under dess rutt från gård till mejeri, en sträcka som tar runt en kvart att köra. Under tiden bjöds deltagarna även på milkshake. När de kom fram till mejeriet var dejten över och Joacim Rickling frågade ut deltagarna om hur det kändes och om intresse uppstått.

Uppstod det någon kärlek i programmet?

– Haha, det vill jag inte avslöja. Man får följa serien om man är nyfiken.

 Joacim Rickling, känd från Bonde söker fru, är programledare för serien.
Joacim Rickling, känd från Bonde söker fru, är programledare för serien. FOTO: Falköpings mejeri

Bra att lantbrukare syns och hörs

Joacim Rickling tycker att det är roligt att lantbrukare, mejerier och andra former av lantbruksverksamheter syns i sociala medier och i samhället.

– De sliter så mycket med sina djur och sitt arbete och är värda all reklam de kan få, säger han.

Själv är han öppen för att programleda fler dejtingserier, om tillfälle skulle uppstå.

– Jag skulle gärna ta över efter Linda Lindorff (programledare i Bonde söker fru, reds anm) om jag skulle få ett sådant erbjudande, säger Joacim Rickling och betonar att han säger det lite med glimten i ögat.

– Det är väldigt kul att vara med när andra dejtar och få se glädjen i deras ögon, säger han.

LÄS MER: Falköpings Mejeri gör dejtingserie – i mjölkbilLÄS MER: Bonde söker fru – 10 roligaste händelserna

FAKTA: The Milky Way

Dejtingserien The Milky Way består av tre avsnitt och kan ses på Falköpings Mejeris Instagram.

Serien är inspelad och klar och det första avsnittet sändes den 23:e maj.

Avsnitt två sänds den 31 maj.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen