Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Ekonomi 6 september 2017

Klart med Lantmännens köp av ryska Orient

Lantmännen Cerealias förvärv av den ryska knäckebrödstillverkaren Orient Products LLC har nu slutförts.

Bild 1/2 FOTO: Lantmännen
 – Både Finn Crisp och Orients varumärken är mycket populära bland konsumenterna, vilket ger oss ett starkt sortiment i Ryssland, säger Krister Zackari, vd på Lantmännen Cerealia.
Bild 2/2 – Både Finn Crisp och Orients varumärken är mycket populära bland konsumenterna, vilket ger oss ett starkt sortiment i Ryssland, säger Krister Zackari, vd på Lantmännen Cerealia. FOTO: Lantmännen

– Genom förvärvet av Orient skaffar vi oss en starkare position på Europas största livsmedelsmarknad och den snabbast växande knäckebrödsmarknaden, säger Krister Zackari, vd på Lantmännen Cerealia.

Det var i juli som Lantmännen tecknade avtalet om att förvärva det rysslandsbaserade företaget Orient Products. Orient, som är baserat i Sankt Petersburg har cirka 250 anställda, Företaget ledande inom knäckebröd i Ryssland.

– Både Finn Crisp och Orients varumärken är mycket populära bland konsumenterna, vilket ger oss ett starkt sortiment i Ryssland, säger Krister Zackari.

Nu har köpet slutförts. Köpeskillingen är hemlig.

Orient är marknadsledande inom knäckebröd i Ryssland med varumärkena Schedrie och Kruazett. Bolaget har sitt huvudkontor i Sankt Petersburg och produktion i Sertolovo, som ligger utanför Sankt Petersburg.

Lantmännen Cerealia är ett av de största globala företagen inom knäckebröd med varumärken som Finn Crisp, Vaasan Koulunäkki och Vaasan Pieni Pyöreä och har under en längre tid exporterat Finn Crisp till Ryssland.

Finn Crisp är i dag ett av de mest välkända varumärkena inom knäckebröd på den ryska marknaden.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Lantbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen